bojan wrote:
pavich wrote:djeluje lijepo, ali 1,8 je prioritet, fl želja :)
kako mi je žao što je ona mcclarionova otišla onako brzo...:(
Uopće ne razumijem tu opčinjenost sa 1.8, u obadva navrata kada sam kupovao svoje Miate, imao sam u opciji i 1.8, ali sam se u oba navrata odlučio za 1.6, radi boljeg stanja. 1.6 i 1.8 imaju potpuno iste mjenjače (osim Icon-a naravno), rade na istim okretajima i generalno razlika je samo u momentu, bez obzira na 30ks viška na papiru. Naravno prednost 1.8 je u lsd-u, ali opet ako nadjem bolju 1.6, uvijek bi ju radije uzeo nego 1.8.
Uostalom imao si vrlo ok 1.8 u Osijeku za stvarno ok novce (koliko se sjećam vlasnik je pred mojim očima uložio 8k kn u auto) u koji nisi trebao ništa ulagati, dok bi u drugu koju ovdje spominješ trebao uložiti podosta novaca da ju dovedeš u ono stanje u kojem je crvena bila.
tako je :D ...ali se moj prijatelj zarekao na FL.. a vruca roba brzo nađe kupca :smt006 :smt008
OS 333 IR

Vex wrote:
bojan wrote:Ovaj auto je jako dobar, isao sam ga pogledati, zajedno sa Krunom. Ostali smo oduševljeni motorom, koji zvuči i vuče sjajno, jedan od najboljih koje sam čuo. Auto je iz Italije, ali ima servisnu i knjižicu sa prvim vlasnikom. Ja bih ga osobno kupio, to je moj verdict. To je special edition sa special bojom starry blue i sivom kožom. Ima klimu što je rijetkost kod Mx-5, ima 96k km koliko se sjećam, a veliki servis je naparavljen na 92k km zupčasti, klinasti i sve tekućine. Dodatno su zamiijenjene i zadnje disk pločice. Auto je vrlo honest i super vozi, na par mjesta je bio ušpricavan, ogrebotine, lagani udarci i sl., ali sve je u tip top stanju što se tiče ovjesa, kako auto ide i sl. Kupio si ga je mladi nogometaš, ali je skužio da ne može voziti prijatelje i prijateljice iza, pa bi sada nešto drugo.
Hm, jedan tip koji je kod mene dosao gledati taj auto je bas spomenuo kako je probao voziti i da na 60+ auto nenormalno trese u voznji, odnosno da je najvjerojatnije sklepan nakon totalke. Osim toga, vlasnik je kao prodavao "iz obiteljskih razloga", a par tjedana ranije ga je uvezao iz Italije. Nije uspio na vrijeme prebrojat sjedala, wtf...

Ko ce ga znat... :-D
Vozio sam ga, baš sam ga dobro stiskao po zavojima, dizao u visoke okretaje... Ništa nisam primijetio loše na autu. Jako je agilan (poput moje Miate), nema nikakvih čudnih zvukova, ništa ne trese.

Jedino su mi vozačka vrata malo sumnjiva, teže se zatvaraju. Ali, mislim da ih samo treba malo podesiti.
I meni je bila malo sumnjiva ta priča s prodajom, to ne mogu provjeriti, mogu samo vjerovati ili ne vjerovati ljudima. Ali, auto je baš dobar u vožnji. Pa i Bojan je to napisao. Ali, otac od vlasnika je i rekao da njegov brat uvozi aute iz Italije, nisu ništa skrivali.

Vozačko sjedište i volan treba obojati. Šteta što nema grijanje sjedišta, a ima kožu. Ali, ima klimu ;)
NB FL Magic
ZG*1538-BJ
Titan siva colour

Nije to ta nego plava jedina koja ima u oglasniku. Dan je link na prvoj stranici.

Kruno i bojan su je samo išli pogledat a ne i kupit.... (bar mislim).
Zelena NB FL *ŠI-627-EZ*

Dellboy wrote:Nije to ta nego plava jedina koja ima u oglasniku. Dan je link na prvoj stranici.

Kruno i bojan su je samo išli pogledat a ne i kupit.... (bar mislim).
Bojan ju je gledao za kupnju
NB FL Magic
ZG*1538-BJ
Titan siva colour

ajmo bumpić..
se odlučuje tko na prodaju svog ljubimca?
U obzir dolaze i neke razumne zamjene za mog svileta, ili keš ;)

još jedno pitanje od gomile (vrijeme je da vas upoznam uživo, ovako ću već postati naporan) :D

Guglao sam, našao ovu
http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... as-2486538

nazvao frajera, sve 5, auto još na prodaju, poslao mi friške slike, auto ko nov, ali traži 9.300E (?!)
Malo mi je to previše, vrijedi li stvarno te novce ili sam ja stvarno u nekom svom svijetu? :D
Još mi je prodavao neku priču da je to auto od strica, koji je bio u mazdinom servisu, i da su mu rekli da za auto komotno može tražiti toliko, pa i više... :roll: :x

U danasnje vrijeme cijena, naravno da ne vrijedi, za te novce se vec moze dobiti NC sa visokom kilometrazom, ima ona jedna 1.8 revolution na njusklau. Ovo je too much. Ali ne razumijem tu opsesiju sa 1.8, daj probaj voziti FL 1.6 i 1.8, pa onda usporedi.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Točno, ono što sam ja probao ispada da ima 1.6 nbfl koje idu bolje od 1.8 nbfl. Dakle, realno kad bi auti i bili u sličnom stanju razlike gotovo da i nema, pogotovo u 95 posto situacija na cesti. Dakle, 1.8 nije potreban, a ispravan 1.6 je puno bolji izbor od lošeg 1.8.
Nikola

Ja se nebi slozio bas, doduse nisam probao obicnu 1.8 ali mi se cini da taj moment je malo bolje raspoređen na 1.8, ako izuzmemo drugaciju getribu na iconu. Probali smo bagi i ja na autoputu ako smo oba u 4 odem mu dosta 3 duzine sigurno, nakon toga smo probali da je on u 4, ja u 5 i ode 2 duzine onda ga pocnem stizati. Tako da bi ja preporucio 1.8, ali u svakom slucaju ako je u dobrom stanju.

I ovaj "mit" bi trebalo rješiti jednom za sva vremena... npr. vi koji ćete ići 1.4.
Zelena NB FL *ŠI-627-EZ*

Sto se tice snage, ne osjeti bas. Frend imao 1.8, ja 1.6 i ganjali se od semafora do semafora i ostavljao me samo za pola duzine auta.
A kad se pribroji veca potrosnja, skuplja rega i ne isplati se.
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-