Usporedba 1.6 i 1.8 je poput dva skakača, jedan skače 6,25, a drugi 6,45, dok obojicu bez problema pobjedi puno drugih koji skaču preko 8 m. Što hoću reći, ubrzanje i max. brzina nisu poanta miate, nju tako i tako opere na ravnom svaki malo jači turbodizel bez problema, poanta tog auta su zavoji i feeling, poanta je i u samoj pojavi, a to daju oba, i 1.6 i 1.8. E sad tko je zabrijao na 1.8 i tih par cm koji u stvari malo znače, teško da će ga netko pokolebati... A na kraju plaćati će dosta više troškove (reg., osiguranje i benzin) i ostati razočaran u sklopu očekivanja koje je imao. To su moja iskustva.
Nikola

nije point 1.8 samo tih 30ks. kod nekih mozes ubrat 6 brzina, mozda klimu, shperu, neke federe, vece kocnice.

nadalje za 1.8 ces vani nac puno veci aftermarket

e sad, ako ti je do vjetra u kosi, nesto zajebancije itd. 1.6 ce bit dost
<---- prodajem oglasni prostor --->

Da, samo toga uglavnom na domaćem tržištu nema, 1.8 bez špere po meni nema nikakvog smisla, a i uglavnom su 5 stupanjske getribe (što i nije loše). Ako se i nađe neki "poseban" model sa svim time, klimom i dr. opet ostaješ zakinut za snagu koje nema previše (i škicaš kak bi jednom kupio boxtera, Z4 i slično, po meni potpuno nepotrebno, ali dobro...). I inače ja još nisam sreo onoga koji kaže da mu auto ima previše snage i da ne bi htio jače.... To je jednostavno ljudski ma što vozili ;) Opet kažem, tko je zacrtao 1.8 najbolje da i kupi 1.8, tak svejedno usotalom....
Nikola

Kad se vec spominje razlika u snazi, da usput priupitam, koliko je 1.6 motor zahvalan za bilokakav NA tuning, ne mislim tu na kenwood naljepnice koje daju 5ks, gljive iz molydona i slicno.

Miata je najbolja u originalu, samo originalni primjerci će imati pravu vrijednost i kao stari. Kakav god tuning bio (samo ne za boga miloga optički...) taj auto neće postati jaka formula i zato se to ne isplati (a auto i nije baš u cvjetu mladosti, zar ne?), po meni i uništi auto... Ako već netko ima viška vremena, novaca i volje, neka se zeza sa ovjesom, možda kočnicama, iako je sve to po meni nepotrebno, pogotovo na nbfl..., serijski je to tak dobro složeno.
Nikola

pavich wrote:Može lock, napokon ;)
a mi smo ti sirotinjski forum, nemamo za lokote :)

tj jebeno malo tema je zakljucano, mi smo ti ko hippiki: ljubav&sloboda
<---- prodajem oglasni prostor --->